SM, korthållsfält, arr Eskilstuna Skf, 2011-07-28

Bilder från tävlingen  (Klicka på bilderna för att se dem i större format)

Svensk Mästare

Rolf Lindbäck
Eskilstuna

Skytte har varit hans brinnande intresse hela livet. Och 72-år gammal kommer karriärens största triumf. Snacka om att skytte är en sport för alla åldrar. Och gissa om gevärsskytten Rolf Lindbäck från Vännäs fick en lättsam hemresa sedan han krutat hem SM-guldet för veteraner i torsdagens korthållsfältskytte i ett för dagens blåsigt Eskilstuna.

- Det är givetvis över allt annat i karriären, jag har ju som främsta merit vunnit ett förbundsmästerskap i 6,5 -skyttet för många, många år sedan.

- Provade på korthållsfältskytte för fyra år sedan och att nu vinna ett SM-guld är ju inte riktigt klokt, menade västerbottningen.

Han är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Under sina 40 år (!) som ordförande i Vännäs Skytteförening har han sett både toppar och floppar.

- Intresset minskar överallt, det gäller att jobba med ungdomarna, och just korthållsfält är en mycket bra ungdomssport som jag är övertygad om ska ta över 6,5-fältet som snart har gjort sitt.

Lindbäck pangade ihop 38 träffar av 42 möjliga på den rätt knepiga stigen som förutom lynnig blåst även innehöll en del tuffa mål på långa avstånd. Alltför långa menade många. Och den 25-gradiga värmen gjorde sitt även om skyttestigen var rätt kort. Fjolårsmästaren John Lindgren, Umeå, var i hasorna och med sina 35 träffar grejade han en plats i tio-i-topp vilket var godkänt tyckte han.

Bosse Wiqvist

Bilderna får fritt användas av massmedia.

Resultat på PDF-fil 

För (PDF) krävs programvaran Acrobat Reader, hämtas gratis från  


Till hemsidan - www.AC-Skytte.com

Webmaster - Uppdaterad 2011-07-29